Üdvözöljük az Androméda Csillagvizsgáló Egyesület honlapján!

Egyesületünk

2002-ben alakult csillagászatot kedvelő magánszemélyek összefogásával.

Alapszabályunknak megfelelően működésünk során távcsöves bemutatókat tartunk, előadásokat, bemutatókat rendezünk vidéki iskolákban, más szervezeteknél. Részt veszünk országos rendezvényeken, nagyvállalatok nyílt napjain, gyemeknapokon, valamint tudományos igényű megfigyelések végzésével is foglalkoztunk. Egyesületünk magányszemélyek támogatásából finanszírozza működését. Így fő támogatóink az SZJA 1%-ukat felajánló magánszemélyek.  Az Önök nagylelkű támogatásának köszönhetően az évek során felajánlott egy százalékokból rengeteg fejlesztést hajthattunk végre.

2015-ben az Önök nagylelkűségének köszönhetően 2014 évi személyi jövedelemadójuk 1%-ából 88,438-Ft felajánlást kapott Egyesületünk. Ezt az összeget illetve az előző évben tartalékolt összeget egy Celestron C9,25 Schmidt-Cassegrain távcső beszerzésére, valamint működésünk finanszírozására fordítottuk.

2014-ben az Önök nagylelkűségének köszönhetően 2013 évi személyi jövedelemadójuk 1%-ából 61,743-Ft felajánlást kapott Egyesületünk. Ezt az összeget későbbi fejlesztésre tartalékoltuk.

2013-ban az Önök nagylelkűségének köszönhetően 2012 évi személyi jövedelemadójuk 1%-ából 133,963-Ft felajánlást kapott Egyesületünk. Ezt az összeget 2" Baader Hidrogén-alfa (7nm), Hidrogén-béta (8,5nm) és Oxigén III (8,5nm) szűrők beszerzésére valamint működési költségeink finanszírozására  fordítottuk.

2012-ben az Önök nagylelkűségének köszönhetően 2011 évi személyi jövedelemadójuk 1%-ából 41,470-Ft felajánlást kapott Egyesületünk. Ezt az összeget eszközállományunk bővítésére és működésünk finanszírozására fordítjuk.

2011-ben az Önök nagylelkűségének köszönhetően 2010 évi személyi jövedelemadójuk 1%-ából 82,165-Ft felajánlást kapott Egyesületünk. Ezt az összeget egy Skywatcher EQ6 mechanika beszerzésére fordítottuk.

Közhasznúsági jelentéseinket a Beszámolók menüben találhatják meg.

Kérjük Önöket idén is támogassák céljainkat befizetett adójuk 1%-ával!
Adószámunk:
18441086-1-05
Támogathatnak bennünket bankszámlánkra történő befizetéssel is.
Bankszámla számunk:
CIB Bank Zrt.